Feng shui knowledge of high-rise decoration

Feng Shui has an important impact on our life, especially home feng shui, which has a great impact on our fortune. Therefore, we have to pay attention to the feng shui knowledge of decoration. What is the feng shui knowledge of high-rise decoration in Feng Shui? The following is the relevant articles compiled by Fstips. Let’s have a look

feng shui knowledge of high-rise decoration

What are the feng shui knowledge of high-rise decoration

1. The living room of Feng Shui of high-rise residence

a porch or low cabinet should be placed between the door and the living room. There is no partition between the gate and the living room. The external air directly enters the house, and the Yang air in the house escapes, which is not livable

solution: add porch partition or low cabinet

2. Balcony of high-rise residential Feng Shui

balcony is a key area of high-rise residential Feng Shui. It belongs to the daylighting area, which belongs to Jinhang and is the owner of family wealth. Therefore, the entrance and exit gate cannot be directly facing the balcony, which forms the so-called & ldquo; Through the heart;, It’s not easy to gather money at home. There are always things to lose money

solution: consistent with the idea of the living room, add a porch or screen

3. Feng Shui Kitchen of high-rise residence

the kitchen is a fire line, which is opposite to the water line of Feng Shui. In terms of house setting, it should be noted that the stove cannot be directly facing the balcony door or kitchen door or gate. If fire enters the room, it will damage the health of the family. The kitchen shall be kept away from the back of the house, the kitchen door to the kitchen, the opposite to the toilet, the open behind the kitchen, the installation on the water channel and the top of the cross beam

solution: choose the door curtain. You can choose bead curtain or cloth curtain according to your family’s eight character likes and dislikes

4. Feng Shui taboo for decoration of high-rise residential buildings

whether it is a high-rise residential building or not, the lack of four corners is fierce & mdash& mdash; If all four corners of the house are missing, it is a fierce house and must not be occupied. The roof is cold, the disaster is long and the wealth is wasted. The roof of the house is required to be neat and not strange.

solution: the room in the middle can not be vacant. It is not suitable to set heavy objects in the middle of the room. However, if there are rooms separated, if it is vacant, it is a great evil, and the center of the room is used as a patio, bathroom or kitchen, it must be avoided

complete knowledge of Feng Shui in high-rise decoration

insiders believe that with the improvement of people’s awareness of pursuing high-quality housing, small high-rise buildings are one of the development trends in the future. The convenience and comfort of small high-rise life will win more buyers’ love

the so-called high-rise refers to high-rise residential buildings with more than 16 and 17 floors. Which levels belong to good levels is related to the total number of floors of residential buildings, so how to choose the floor

choosing a floor has always been a tangled and difficult problem for people to choose, because it is not just a small problem on the elevator button, but also a series of problems such as air, noise, landscape, fire protection, electromagnetic radiation, sunshine, and even Feng Shui taboos. Specifically, the selection of floors can be considered from the following factors: occlusion and daylighting; The convenience of life; Environmental requirements; Age composition and health status of family population; The total number of floors of the residential building

what kind of floor is the best? In fact, each floor has its own microclimate. You should choose the floor according to your own needs. From the first floor to the third floor, people usually live under the tree canopy, close to the ground, and can often hear the sound of branches beating on the windows & mdash& mdash; To say psychologically comfortable, this is the best. But life close to the ground also has shortcomings: the air circulation slows down, the air ventilation is blocked, the shadow and humidity increase, and the pollution is also serious. As mentioned above, the middle floor is not the ideal advertised by developers. Therefore, insiders put forward two points for people to choose high-rise housing

generally speaking, the higher the level, the less the shielding, the better the daylighting, and can avoid the noisy environment inside and outside the low-level building and the traffic noise and dust pollution near the street. It is especially suitable for middle-aged and young people who live at home for a short time; The level is low and it is convenient to go upstairs and downstairs. It is suitable for the elderly and can increase their opportunities for outdoor activities

which levels belong to the good level is also related to the total number of floors of residential buildings. Similarly, the fourth and fifth floors belong to the high level in multi-storey houses and the low level in high-rise houses. Generally speaking, without considering personal factors, residential buildings with more than 1 / 3 and less than 2 / 3 of the total floors are better. For example, three or four floors are used for six storey residential buildings and six to twelve floors are the best for eighteen storey towers. In addition, the choice of levels is also related to buyers’ preference for numbers, such as liking 8 and 9, hating 13 and 14, and so on

the first floor of a residential building is often not optimistic when buyers choose the level because it is the most likely to be blocked, and there is the possibility of sewage overflow and wet ground, and the safety of people coming and going is poor; The quality problems of the top floor of residential buildings occur frequently, such as leakage, and there are defects such as poor heat insulation, insufficient water supply and the most inconvenient to go upstairs and downstairs. Many people avoid buying the bottom floor and the top floor when buying a house

the combination mode of internal space of high-rise residence is mainly affected by the public transport system in the residence. According to the classification of public transport system in the residence, high-rise residence is divided into unit type and corridor type. Among them, the unit type can be divided into independent unit type and combined unit type, and the corridor type can be divided into inner corridor type, outer corridor type and jump corridor type

small high-rise buildings belong to a relatively fashionable residential type in the current market. Choosing small high-rise buildings is not just people’s pursuit of fashion. Industry insiders believe that with the improvement of people’s awareness of pursuing high-quality housing, small high-rise is one of the development trends in the future. The convenience and comfort of small high-rise life will win more buyers’ love

because of its non renewable nature and higher and higher development cost, today, the extension of urban buildings to high altitude has become the general trend. Therefore, it is not a good policy to choose their own high-rise housing

eight feng shui knowledge of high-rise decoration

1. The balcony cannot face the door or the kitchen

the position of the entrance and exit door cannot face the balcony, which forms the so-called & ldquo; Through the heart;, It is hard to make money without breaking it. The solution is to make a porch cabinet to block the gate and balcony, and place a fish tank or screen at the entrance of the gate. It should be noted here that not everyone can put the fish tank. If the eight characters avoid water, it is not suitable. The curtain of the balcony is also one of the feasible ways to pull up for a long time, but it is not easy to do. Affect ventilation and light entering the house

2. The balcony cannot face the kitchen

this is also a kind of & ldquo; Piercing the heart;, There is a house with a heart piercing evil spirit, which weakens the cohesion of the family. The husband is easy to have an affair, the wife is also easy to get out of the wall, and the children don’t like to go home. Solution: you can make a flower rack and plant some climbing rattan plants on the balcony or place large potted plants as a barrier; The balcony curtain shall be pulled as far as possible at ordinary times; Or cover it with a cabinet or screen between the balcony and the kitchen, but this may affect the indoor action of ordinary residents

3. Sofa, bed and desk cannot be placed under the beam

sofa and bed cannot be placed under the beam, so can the desk. For a long time, it will make the author feel oppressive, unable to concentrate, neurasthenia, and prone to illness and pain. Solution: of course, the best way is to avoid placing it under the beam as far as possible, which can not be adjusted. The beam can be wrapped up during indoor decoration to make it not exposed

4. The stove shall not be directly facing the balcony door or kitchen door or door

the stove shall not be placed directly facing the balcony door or kitchen door or door. Otherwise, it will damage the health of diners at home. Solution: the door curtain can be installed on the door as a barrier. The door curtain texture can choose bead curtain or cloth curtain according to the family’s eight character likes and dislikes

5. Do not install mirrors at home

do not install mirrors at home to avoid damaging the indoor magnetic field. In order to show the extension effect and expand the visual effect, many individuals and new real estate model houses like to use bright mirrors as decoration. But try not to install a large mirror in the house, which will disorder the magnetic field. If it is installed on two or three walls, it is a mirror, resulting in reflection, which is easy to produce illusion and illusion. It is also easy to cause shock. If a large-area mirror has been installed, you can choose to cover it with decorative cloth or calligraphy and painting

6. The toilet cannot be in & ldquo; Zhonggong & rdquo; The so-called middle palace is the middle of the house. Now many buildings pay attention to alternative layout, and there are all kinds of layouts, the so-called & ldquo; The toilet occupies the middle Palace & rdquo;, It’s bad for the family’s wealth and health. Solution: if the toilet and wash basin have been installed, try to change their positions. Try to close the toilet cover and close the toilet door

7. Irregular houses cannot be used as kitchens

If irregular houses are used as kitchens, they will affect the health of families. Irregular houses can only be used as storage rooms

8. The huge painting at the head of the bed should not be large

the painting at the head of the bed can increase the elegance of the bedroom, but it is appropriate to be light, thin and short. It is best to avoid the large painting with thick huge frame. Otherwise, once the hook falls off and the head is cut off, it will be either dead or injured. You can’t be careless